۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا جمعه (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ویدیو | آتش سوزی مهیب ترکیه به اطراف شهر توریستی آنتالیا رسید زمان برگزاری آزمون‌های استخدامی آموزش‌وپرورش و سایر دستگاه‌ها مشخص شد آخرین زمان‌بندی ثبت‌نام دانش‌آموزان و آزمون‌های سمپاد و نمونه اعلام شد ویدئویی از انفجار ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ در اثر موشک اسرائیل به منطقه تجریش تهران پرواز‌های فوق‌العاده «هما» از مشهد به مقاصد بین‌المللی و داخلی درباره حادثه هواپیمای ایرانی که سال ۱۳۶۷ مسافرانش با حمله موشکی آمریکا شهید شدند | کودک‌کشی بر فراز آسمان وزیر آموزش و پرورش: کتاب‌های درسی در حال توزیع است این شکل از ناشتایی، شما را لاغر می‌کند آسیب به ۳۶ مدرسه در جنگ ۱۲روزه توسط رژیم صهیونیستی تأمین‌اجتماعی معوقات فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را چه زمانی پرداخت می‌کند؟ داروخانه‌ها ملزم به ارائه خدمات حتی در روز‌های تعطیل شدند توصیه‌هایی برای جبران بدخوابی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا یکشنبه هفته آینده رئیس سازمان بهزیستی کشور در مشهد: امسال در استان خراسان رضوی پشت‌نوبتی مستمری‌بگیر نخواهیم داشت «شیر» بهترین جایگزین آب در گرمای تابستان آخرین فرصت ثبت‌نام مسکن فرهنگیان، دوشنبه (۱۶ تیر ۱۴۰۴) است اعلام زمان برگزاری آزمون عملی و تشریحی کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۴ اطلاعیه ثبت‌نام مسکن فرهنگیان شاغل و بازنشستگان منتشر شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

حرکت سریع خراسان رضوی به سمت بیابانی شدن| وجود ۳۰ کانون بیابانی بحرانی در ۲۲ شهرستان

  • کد خبر: ۳۳۸۰۰۳
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۷
حرکت سریع خراسان رضوی به سمت بیابانی شدن| وجود ۳۰ کانون بیابانی بحرانی در ۲۲ شهرستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: ۳۰ کانون در ۲۲ شهرستان معادل یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار داریم که منطقه را در سطح کانون‌های بحرانی بیابانی تحت تاثیر قرار داده است.
اکرم مقدسی
خبرنگار اکرم مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی شکاری امروز، ۲۱ خردادماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستانه روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی که در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: برای منابع طبیعی، احیای سرزمین و حفاظت از عرصه‌های گسترده منابع طبیعی با تعداد اندک نیرو و میزان کم اعتبارات نمی‌توانیم مدعی باشیم و بگوییم می‌توانیم سرزمین خودمان را حفظ کنیم و حفاظت و احیای منابع طبیعی را داشته باشیم.

وی افزود: این موضوع کمک، آموزش، اطلاع‌رسانی و همکاری را می‌طلبد. قشر بزرگی از مردم را با رویکرد مشارکت مردمی مدنظر و در دستور کار داریم تا از پتانسیل مردمی استفاده کنیم. شعار امسال برای این روز احیای سرزمین و شکوفایی فرصت‌ها بوده که شعار خوبی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با بیان اینکه تغییر حکمرانی و حکمرانی مردمی یکی از مواردی است که باید دنبال شود، عنوان کرد: بعد از ۱۰۰ سال تلاش با اعتبارات و نگاه دولتی نتوانستیم سرزمین را احیا کنیم و امروز در نقطه خوبی قرار نداریم. نتیجه آن فرونشست‌ها، گردوغبارها، ریزگردها، مشکلات تنفسی و زیست‌محیطی است. باید همه دست به دست هم دهیم، نگاه درست و تغییر رویکرد داشته باشیم و حکمرانی و مشارکت مردمی را رقم بزنیم.

شکاری بیان کرد: با توجه به وضعیتی که در خراسان رضوی حاکم است و وضعیت اقلیمی که داریم، از سطح ۱۱.۶ میلیون هکتاری استان، ۵.۵ میلیون هکتار اقلیم بیابانی است.

وی افزود: ۳۰ کانون در ۲۲ شهرستان معادل یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار داریم که منطقه را در سطح کانون‌های بحرانی بیابانی تحت تاثیر قرار داده است. ما توانستیم ۱.۵ میلیون هکتار را مدیریت کنیم. بیابان‌زایی هرساله دوسه برابر از ما جلوتر است؛ بنابراین باید تغییر رویکرد داشته باشیم. باید فرصت را فراهم کنیم تا مردم پای کار بیایند و عرصه‌های بیابانی را در اختیار صاحبان عرفی منطقه یا متقاضیان قرار دهیم تا با نگاه برد_برد احیای سرزمین نیز اتفاق بیفتد.

روند تند و اسف‌بار بیابانی‌شدن استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه روند پیشروی به سمت خشکسالی و بیابانی‌شدن، روند تند و اسف‌باری است، تصریح کرد: تا نگاه اقتصادمحور با مردم نداشته باشیم، شعار است که بگوییم مردم پای کار باشند. تشکیل شورای مشورتی را در منابع طبیعی شروع کردیم که شامل مشارکت دانشگاه‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد، مدیریت بحران استانداری، محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه است.

شکاری خاطرنشان کرد: با نگاه بیابان‌زدایی اجتماعی به این قضیه وارد شدیم و شروع کردیم که مطمئن هستیم پاسخ می‌دهد؛ زیرا درآمد مردم تأمین می‌شود. بحث سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از عرصه‌های ملی و بحث اقتصادی مطرح است. در مرتع‌داری نیز مرتع‌داری اجتماعی مدنظر ما قرار دارد. در این حوزه انجمن صنفی که نمایندگان خود مردم هستند، پای کار می‌آیند.

وی بیان کرد: در حوزه مالکیت توانستیم سطح خوبی را تبدیل سند کنیم. هدف ما بحث پنجره واحد است که وقتی اتفاق بیفتد، مراجعه ارباب‌رجوع به ادارات بسیار کم می‌شود. تا یکی‌دو سال آینده، مراجعه حضوری ما کاهش پیدا می‌کند و استعلامات ما کمتر از یک روز و حتی ساعت خواهد شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اضافه کرد: تمام این اقدامات با برون‌سپاری اتفاق می‌افتد. تعاونی‌های فراگیر را در بحث منابع طبیعی راه‌اندازی کردیم که فعال شدند تا ما بخشی از کار‌های منابع طبیعی را به آن‌ها بسپاریم. برای حمایت‌های مالی از آن‌ها نیز صندوق توسعه منابع طبیعی را فعال کردیم. ما در حوزه حفاظت از منابع طبیعی بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانش‌آموز و همچنین معلمان را آموزش دادیم تا فرهنگ‌سازی را رقم بزنیم.

شکاری عنوان کرد: از ابتدای طرح کاشت یک میلیارد درخت تاکنون و در دو بخش دولتی و خصوصی، نزدیک به ۴۰ میلیون تولید نهال داشتیم و به استان‌های مختلف توزیع کردیم. برآورد ما بیشتر است؛ زیرا بخش خصوصی آمار را دقیق ارائه نمی‌دهد. حدود ۸ میلیون کاشت نیز در سطح استان داشتیم.

وی درخصوص اقدامات انجام‌شده برای مقابله با پدیده گردوغبار ناشی از کشور ترکمنستان گفت: دو شهر سرخس و خواف منطقه را از نظر گردوغبار تحت تاثیر قرار داده‌اند. در سرخس، ۲۱۰ هزار هکتار مطالعات انجام و اعتبار آن ۱.۷ همت برآورد شد. ۵ زون را مشخص کردیم و تقسیم کار انجام شده است. فعالیت‌ها را شروع کردیم و به میزان اعتباراتی که داشتیم، کار کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: چهار کانون شناسایی شده و دارد مدیریت می‌شود. از طریق محیط زیست با ترکمنستان صحبت‌هایی داشتیم تا آن طرف نیز کار انجام شود. در زمینه خواف نیز ۱۴۰ هزار هکتار مطالعه جدید داشتیم، ضمن اینکه در آنجا در حوزه معادن رقم‌هایی را برای تخریب‌ها دریافت می‌کنیم. به خاطر خسارت‌های برخی شرکت‌های معدنی، رقم ۲۵۰ میلیاردی را پیگیری می‌کنیم تا محقق شود و برای احیا به منطقه برگردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->